Com és l’aterratge d’un globus aerostàtic? Aquesta és una de les principals preguntes que ens fan els passatgers. Per tal de resoldre alguns dubtes, us expliquem com aquest es du a terme i les principals característiques.

Primerament, el lloc d’aterratge d’un globus aerostàtic no es pot predir amb total exactitud. Cal recordar que un globus no té volant ni frens i, per tant, no es pot dirigir. Sempre volen en la mateixa direcció del vent. El pilot controla el globus i el fa pujar o baixar, esclafant l’aire del globus o deixant-lo refredar. Amb aquestes maniobres, escull les corrents d’aire més favorables per realitzar canvis de rumb.

Les previsions de vent són molt importants. L’aterratge del globus aerostàtic sempre s’ha de fer a la mateixa velocitat i direcció que el vent a ras de terra. Per aquest motiu, quan aquest supera certs límits de velocitat, no es vola. Per una banda, aquesta decisió ve determinada pel fabricant del globus, i per l’altra, per l’experiència del pilot.

El descens es realitza refredant el globus o obrint el paracaigudes. S’analitza la situació i es segueixen un seguit de normes de seguretat per les persones, el material i el lloc d’aterratge. En referència a aquest últim, sempre es procura que compleixi un seguit de requisits. El camp no ha d’estar sembrat, no hi ha d’haver bestiar i ha de ser obert. A més, s’ha de disposar d’espai suficient per aterrar amb garanties.

Ara que ja saps més coses sobre l’aterratge i el funcionament del globus, no t’ho pensis més. Gaudeix d’una experiència espectacular!

Per a més informació visita la nostra web o posa’t en contacte amb nosaltres.