Imagina’t volant per sobre del bell paisatge, contemplant les impressionants vistes i gaudint de la tranquil·litat del vol, tot mentre assaboreix deliciosos vins i gaudeix d’un piscolabis d’embotits i formatges ibèrics. Una experiència que recordareu sempre!
Si estàs buscant un regal veritablement únic i memorable per a algú especial, considera combinar dos dels plaers més grans de la vida: els vols en globus aerostàtic i un bon vi.
Els vols amb globus aerostàtic existeixen des de fa segles i veritablement proporcionen una perspectiva exclusiva. A mesura que s’enlaira per sobre del terra, gaudirà d’impressionants vistes del paisatge, així mateix gaudirà d’una sensació de pau i serenitat que no trobareu en cap altre lloc, ja que la sensació de surar a l’aire és molt emocionant.
A més, visitar un celler és una escapada perfecta de cap de setmana. Amb una gran varietat d’activitats disponibles, no cal sentir-se apurat o pressionat per intentar fer-ho tot en tan sols un únic dia. Entretingueu-vos amb una vista impressionant i gaudiu d’una atmosfera tranquil·la mentre recorreu la vinya amb amics i familiars. Una experiència enfocada per a compresos del vi, segons les preferències. Un cop finalitzat el nostre tast, per què no finalitzar aquest dia amb un deliciós menjar a l’aire lliure en un dels restaurants del celler. Relaxeu-vos, assaboriu la seva collita favorita i gaudiu de tot el que li ofereix la natura.
Quan es tracta d’escollir els vins perfectes per gaudir durant el seu vol amb globus aerostàtic, hi ha innombrables opcions per triar.
- Una excel·lent opció són els vins de Clarella, que es caracteritzen per la seva qualitat excepcional i deliciosos sabors; un petit celler familiar que es dediquen a produir vins de la més alta qualitat mitjançant tècniques tradicionals i una selecció exhaustiva dels millors raïms, obtenint un vi realment excepcional.
- Hi ha molts tipus diferents de vins de Clarella per triar, de manera que segurament trobareu alguna cosa que tots gaudiran. Els seus vins negres són particularment populars, i van des de lleugers i afruitats fins a audaços i amb cos. Alguns dels seus vins negres més populars incorporen la seva Clarella Crianza, un vi elaborat mitjançant una delicada barreja de raïms Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot, i la seva Clarella Reserva, que s’elabora amb raïms 100% Ull de Llebre.
- A més dels deliciosos vins, Clarella també proporciona una gamma d’embotits ibèrics i formatges que són perfectes per maridar amb els vins. Aquests deliciosos piscolabis (snacks) estan fets amb tècniques tradicionals i els millors ingredients, perquè cada comensal gaudeixi amb cada mos, Alguns dels seus embotits i formatges més populars són el xoriço, la llonganissa i el formatge manxec. que segurament seran un èxit per a tothom en el seu vol amb globus aerostàtic.
Celler Clarella. Amb un teló de fons d’ondulants turons i impressionants postes de sol, el Celler Clarella proporciona a tots els visitants una experiència autèntica i envoltant. Quan la seva guia us impregni de l’encantadora cultura Catalana, tindrà el plaer d’assaborir les vibrants aromes que ofereix la seva vinya a cada gota de vi en la seva visita al Celler Clarella; oferint una visió única d´un dels llegats més antics i venerats d´Espanya.
L’evidència tangible d’una història mil·lenària es revela a través d’impressionants vinyes que s’estenen al llarg de centenars d’hectàrees, proporcionant un contrast encantador amb els pobles i monestirs propers. Ja sigui per a una escapada romàntica o un recés de negocis, descobreixi la seva pròpia connexió personal, visitant avui mateix els Cellers Clarella.
1. Comença amb una “copa de benvinguda” de vi Clarella, mentre explores les varietats, úniques, de vi de muntanya als peus dels Pirineus
Comenceu les vostres exploracions a l’ombra dels Pirineus amb una copa de vi Clarella. Aquest vi deliciós, lleuger i elegant és autòcton de la regió, proporcionat pels qui visiten les nostres vinyes per primera vegada, una instantània perfecta sobre vins de muntanya d’aquesta zona. Doncs, es considera un vi no pesat ni aclaparador, sinó prou brillant i afruitat, perfecte per introduir els que no estan familiaritzats amb aquesta varietat única de vi. Després de gaudir de la vostra copa de benvinguda per satisfer la set, inspeccioneu la selecció de vins d’altres cellers locals disponibles per a la seva degustació i gaudi. Segur que trobareu alguna cosa que us encanti mentre degusta entre diferents sabors que abasten aquestes vinyes a les profunditats dels Pirineus.
2. Experimenta les operacions d’elaboració del nostre vi, collit a mà, mitjançant un recorregut complet pel celler
Tant per als amants del vi com per als principiants com enòfils, participar en una visita al nostre celler és la manera perfecta de conèixer des de dins el singular procés d’elaboració d’un vi. Els convidats tindran l’oportunitat d’aprendre-ho tot sobre el nostre vi collit a mà, des de la plantació del raïm fins al seu embotellat i distribució. També hi haurà temps per degustar algunes de les nostres impressionants varietats mentre visiten els cellers i les bótes que contenen els vins en maduració. Amb el nostre expert personal per compartir els seus coneixements sobre el vi, aquesta és una experiència vinícola que mai no oblidarà.
3. Gaudeix d’un segon tast al celler abans de visitar la casa pairal Mas Clarella i la Capella, ornamentada amb relíquies mil·lenàries
Una visita a la casa pairal de Mas Clarella, a la capella i als cellers que l’envolten és una veritable delícia per a qualsevol turista que busqui experimentar el veritable sabor de Catalunya. En arribar al celler es veurà immers en un plàcid ambient campestre i rebrà una perspicaç introducció al procés de producció. Després, arribarà el moment de l’esdeveniment principal, la degustació d’alguns dels deliciosos vins produïts per experts. Degustar una varietat de diferents anyades, segur que temptarà les papil·les gustatives i deixarà amb ganes de més. Un cop finalitzat el viatge de degustació, podreu fer un pas enrere en la història per explorar l’extraordinària bellesa de la casa pairal de Mas Clarella, la capella i la seva ornamentada col·lecció de relíquies, tot això acompanyat d’unes impressionants vistes de les vinyes de la zona.
4. Relaxa’t a les terrasses de Clarella i degusta una selecció d’embotits i formatges de la zona, acompanyada, és clar, amb el nostre vi de muntanya
Clarella és el lloc perfecte per relaxar-se i gaudir del seu magnífic paisatge muntanyós, així que vingui a prendre un descans a les pintoresques terrasses alpines de Clarella. Relaxeu-vos, mentre gaudiu dels sabors de la regió, amb la nostra selecció d’embotits i formatges locals escollits acuradament. Completeu la vostra experiència degustativa amb els nostres preats vins de muntanya, envellits a la perfecció en els cellers més profunds. Passeu un moment tranquil, envoltat d’aire fresc i vistes panoràmiques. Fent de Clarella el seu lloc de referència per viure una experiència tranquil·la, que no trobareu a cap altre lloc. Degusteu, begueu i relaxeu-vos, sigui entre amics o simplement assaboriu el moment gaudint de la seva pròpia companyia. Serveixi’s les nostres delicioses menges mentre observa com el sol llisca per l’horitzó.
La vinya i el celler Clarella
La Masia Clarella està situada a la sorprenent vall del Bisaura, a la impressionantment bella província de Barcelona, als peus de la majestuosa serralada dels Pirineus. Els curiosos orígens del nom d’aquesta serralada es remunten a la mitologia grega, on s’especula que Hèrcules va ser el responsable de dipositar-hi el cos de Pirena, una princesa que va patir un desastrós final provocat per ell mateix. La gent que va en massa a Masia Clarella vol aprofitar la seva incomparable ubicació i gaudir del senderisme, l’esquí o amarar-se de la seva història centenària mentre admira les vistes circumdants d’impressionants pics, frondosos boscos i terres de conreu ondulades.
La història de Clarella és un exemple de la història singular d’Espanya. Aquesta antiga serralada ha vist passar molts governants i imperis diferents, però actualment segueix mantenint-se ferma. Durant molts segles, les vinyes situades aquí van ser apreciades per la família reial, que atresorava els seus exquisits vins per al seu ús privat. Es considera que aquestes vinyes han resistit al temps ia tota mena de desastres naturals, inclosa aquella dramàtica plaga de la fil·loxera, que va destruir les vinyes europees al segle XIX. Afortunadament, a causa de la seva llarga resistència i fortalesa, les vinyes de Clarella només es consideren replantades, un motiu d’orgull per a aquesta inspiradora peça de la història d’Espanya.
La transformació de la finca el 2015 va ser sorprenent, es van replantejar les vinyes en terrasses de gran altitud i es va aixecar un luxós celler. Aquest rebost està equipat amb la maquinària i la tecnologia de darrera generació adequada, per produir vins de la més alta qualitat. A la finca es conreen un total de 5 hectàrees (12 acres) d’Ull de Llebre, Macabeu (Viura), Reisling, Pinot Noir i altres varietats que enriqueixen la diversitat de vi que presenta aquest refinat celler. Les vinyes presumeixen d’un paisatge vitivinícola sensacional amb les seves terrasses de gran altitud que creen una atmosfera increïble per capturar moments inoblidables. Quina millor manera de gaudir d´una ampolla de vi de primera qualitat que a gran altitud, amb unes vistes espectaculars.
VARIETAT DE VINS DE CLARELLA
Clarella Vi Negre Criança: és un vi de muntanya monovarietal de la millor varietat Ull de Llebre, amb un 13% d’alcohol.
VINIFICACIÓ. Es realitza una primera selecció dels millors raïms gràcies a una verema manual i selectiva a la vinya. Tot raïm procedeix de la mateixa finca, assegurant que en poc temps estarà al celler. El most es fermenta en petits dipòsits d´acer inoxidable de 200 litres que després passa a bótes de roure francès per ser envellit durant 12 mesos i després s´afina durant 6 mesos més en ampolla.
- Raïms d’ull de llebre procedents únicament de les vinyes de Clarella, el sòl de les quals és una barreja d’argila/pedra calcària i roca de pissarra.
TAST. Un vi fresc d´alta acidesa natural, amb capacitat per a llargues criances, que transmet aromes de fruites vermelles i negres amb un toc de flors liles i violetes; tot en perfecta harmonia.
MARIDATGE. Un vi d´ampli espectre per maridar amb molts plats; tota mena de carns vermelles, pollastre, ànec i peixos grassos, arrossos, bolets de primavera i formatges suaus.
ELEVACIÓ. Els raïms de Clarella es conreen als peus de les muntanyes dels Pirineus, on dies calorosos i nits fresques ofereixen les condicions perfectes per a una maduració àcida.
Clarella Vi Blanc Selecció Especial Reserva: és vi de muntanya que procedeix dels millors camps de Clarella de raïm Macabeu i Riesling, amb un 12.5% d’alcohol. L’enòleg expressa que el client experimenta una sensació de vi rodó i voluminós i una frescor àcida natural amb la quantitat justa d’oxidació actual que proporciona la intensitat perfecta per a un llarg i persistent final.
VINIFICACIÓ. Es realitza una primera selecció dels millors raïms gràcies a una verema manual i selectiva a la vinya. Tot raïm procedeix de la mateixa finca, assegurant que en poc temps estarà al celler. El raïm es col·loca en petites caixes de 15 kg de càrrega per garantir la sanitat i la millor qualitat en el curt trajecte fins al celler. En arribar a les instal·lacions, s’entren les caixes a les cambres frigorífiques i després de 24 hores passen a la taula de selecció per segona vegada, per escollir els millors raïms. El most es fermenta en petits dipòsits d’acer inoxidable i després passa a bótes de roure francès lleugerament torrades per ser envellit durant 6 mesos abans i després descansa durant 6 mesos més a l’ampolla.
- Raïms de macabeu 50% i Riesling 50% procedents únicament de les vinyes de Clarella, el sòl de les quals és una barreja d’argila/calcària i roca de pissarra que proporciona una meravellosa expressió de mineralitat.
TAST. Aquest vi és la perfecta expressió de la fermentació a gran alçada que dóna lloc a una acidesa elevada ia una aromàtica intensa. Notes de poma verda, cítrics amb lleugers matisos tropicals de litxi, fruita de la passió i un toc de préssec.
MARIDATGE. L’acompanyament perfecte per a la majoria dels aperitius, peix i marisc, carns blanques i vermelles magres, foie i formatges suaus.
ELEVACIÓ. Els raïms de Clarella es conreen als peus de les muntanyes dels Pirineus, on dies calorosos i nits fresques ofereixen les condicions perfectes per a una maduració àcida.
Clarella Vi Blanc Fresc: és vi de muntanya que procedeix dels millors camps de Clarella de raïm Macabeu, amb 11.5% d’alcohol. L’enòleg expressa que el client experimenta una sensació de frescor àcid natural que proporciona un final àcid i refrescant.
VINIFICACIÓ. Es realitza una primera selecció dels millors raïms gràcies a una verema manual i selectiva a la vinya. Tot raïm procedeix de la mateixa finca, assegurant que en poc temps és al celler. El raïm es col·loca en petites caixes de 15 kg de càrrega per garantir la sanitat i la millor qualitat en el curt trajecte fins al celler. En arribar a les instal·lacions, s’entren les caixes a les cambres frigorífiques i després de 24 hores passen a la taula de selecció per segona vegada, per escollir els millors raïms. Es premsa tot el raïm a pressions baixes per extreure’n el most més dolç i aromàtic, fermentat en dipòsits d’acer abans d’embotellar.
- Raïms de macabeu (Viura) procedents únicament de les vinyes de Clarella, el sòl de les quals és una barreja d’argila/calcària i roca de pissarra que ofereix una meravellosa expressió de mineralitat.
TAST. Aquest vi és l’expressió perfecta de la fermentació a gran altitud, com a resultat una alta acidesa i aromes intenses, com ara poma verda, cítrics, pinya i flors blanques.
MARIDATGE. Aquest vi, que es beu els dies calorosos d’estiu, combina perfectament amb formatges i galetes, peix i marisc, carns blanques i pastes lleugeres
ELEVACIÓ. Els raïms de Clarella es conreen als peus de les muntanyes dels Pirineus, on dies calorosos i nits fresques ofereixen les condicions perfectes per a una maduració àcida.
Clarella Vi Negre Selecció Especial Reserva: és vi de muntanya monovarietal procedent de la millor varietat Ull de Llebre. Un vi de muntanya que procedeix dels millors camps de Clarella de raïm Macabeu; amb 13,5% d’alcohol.
VINIFICACIÓ. Es realitza una primera selecció dels millors raïms gràcies a una verema manual i selectiva a la vinya. Tot raïm procedeix de la mateixa finca, assegurant que en poc temps estarà al celler. El raïm es col·loca en petites caixes de 15 kg de càrrega per garantir la sanitat i la millor qualitat en el curt trajecte fins al celler. En arribar a les instal·lacions, s’entren les caixes a les cambres frigorífiques i després de 24 hores passen a la taula de selecció per segona vegada, per escollir els millors raïms. El most fermenta en bótes de roure francès per fer una criança de 24 mesos i finalment madurar durant 6 mesos més en ampolla.
- Raïms de Ull de Llebre procedents únicament de les vinyes de Clarella, el sòl de les quals és una barreja d’argila/calcària i roca de pissarra que ofereix una meravellosa expressió de mineralitat.
TAST. Aromes intenses de fruites vermelles i negres i flors negres amb un toc ben equilibrat de saborós toffee i vainilla. Una potent aroma intensa, elegant i complexa, on apareixen notes de tabac, fumats, xocolata negra, amb notes minerals i de fullaraca i muntanya baixa per acabar. Un vi amb alta acidesa natural i capacitat per a un llarg envelliment.
MARIDATGE. Un vi amb cos i amb un ampli espectre per maridar amb molts plats; tot tipus de carns vermelles i de caça, guisats, ànec, arrossos, bolets de tardor, formatges curats i xocolata.
ELEVACIÓ. Els raïms de Clarella es conreen als peus de les muntanyes dels Pirineus, on dies calorosos i nits fresques ofereixen les condicions perfectes per a una maduració àcida.
LA RICA HISTÒRIA DE CLARELLA.
Clarella és un lloc salvatge com cap altre. Cada moment passat aquí és una experiència que mai no podrà oblidar. La seva ubicació remota i allunyada dels camins trillats brinda una escapada del tràfec de la vida urbana, sense deixar d’oferir bells paisatges per explorar. Les muntanyes s’eleven sobre praderies verdes, mentre rierols cristal·lins recorren boscos centenaris.
Tant si vénen per a una escapada de cap de setmana, com per motxillar durant dies, la pau, la serenitat i la bellesa inalterada de Clarella provoquen tornar sempre més. Els qui tenen la sort de presenciar la seva bellesa sovint es queden meravellats, atrapats per la tranquil·litat quan s’està immers a la natura pura. Respira les seves valls florides i dolces deus.
Masia Clarella. Cap al segle IX, les muntanyes de granit erosionades que envolten el poble de Santa Maria de Besora creen la masia Clarella. Els monjos del poble redacten el primer registre de Clarella l’any 1245 i corroboren la seva prominència a tota la vall del Bisaura.
El 2015 es replanta una vinya i es construeix un celler. La vinya es considera «replantada», ja que els historiadors creuen que les vinyes per a ús privat de la família van florir en la propietat molt abans que la plaga de la fil·loxera assolés sense pietat tot Europa al segle XIX. Actualment s’estan realitzant esforços per consolidar la seva existència a Clarella, atès que actualment hi ha vinyes centenàries a diverses finques importants de tota la vall.
Família Pujolons (800-1490). La família Pujolons és la primera a habitar la propietat fa més de mil anys; al llarg del temps han acumulat vastes possessions de terra a tota la vall del Bisaura, on les granges dels camperols esquitxen activament el paisatge i els seus habitants treballen la terra en nom seu. No obstant això, a principis de l’any 1300, els Pujolons pateixen una tribulació i un dolor commovedor, ja que Clarella no se salva quan la pesta negra copeja Europa. inconquistable, el virus delma la meitat de la població del Bisaura, requerint més de tres segles per a la seva íntegra regeneració.
Família Clarelli(a) (1450-1960). Segons la llegenda local, en algun moment de principis del segle XV el Papa cerca assistència de la família italiana Clarelli d’ascendència militar, per expulsar forçosament tots els àrabs d’Espanya. En conseqüència, les famílies Pujolons i Clarelli s’uneixen com a estratègia.
La història confirma la unió de l’hereva Francina Pujolons amb Jaume Clarelli a mitjans de l’any 1400, així com les unions de les nombroses generacions d’hereus. En conseqüència, la modificació de l’última vocal del nom Clarelli com a resultat d’un efecte secundari de la fonètica , ja que la «i» al final de qualsevol paraula és rarament utilitzada pels catalans.
El Castell de Bisaura. s’assenta al capdamunt d’un escarpat altiplà que s’eleva sobre el poble de Santa Maria, que durant més de sis segles, com a impressionant guaita i protecció de la vall, per salvaguardar aquest meravellós lloc de possibles amenaces a la vall inferior .
L’única església en funcionament del Bisaura, consagrada l’any 898 pel bisbe Gomar de Vic, també forma part del complex del castell. En morir un membre de la família, els habitants de la vall pugen a l’abrupte penya-segat per enterrar-lo al costat dels seus objectes personals.
Actualment, s’estan duent a terme restauracions i excavacions, finançades pels actuals propietaris de Mas Clarella, els Call, mitjançant donacions a la fundació del castell. Cada any es desenterren milers d’ossos, i entre les restes exposades al museu del Castell de Montesquiu hi ha relíquies antigues com a monedes i penjolls grecs.
Durant segles, el castell va proporcionar seguretat i protecció als habitants dels voltants a canvi de béns i serveis. Els registres escrits d’aquestes transaccions només estan disponibles mitjançant les transcripcions històriques de l’església, ja que només els monjos sabien llegir i escriure a la comunitat. Els registres validen les negociacions amb Ratafia, un famós licor local especiat i ensucrat, que s’elabora amb pells joves de noguera i fermenta a les cases nobles de la vall.
Segells i etiquetes de vi Clarella. La família Clarella pateix pèrdues econòmiques a causa de la guerra civil espanyola a la dècada del 1830, quedant devastada a conseqüència de guerres carlines. A la primera guerra, la família advoca per la coronació de Carles V. Anys més tard, com a resultat del cop militar, Isabel es veu obligada a abdicar. Amadeu, el fill d’un rei italià és col·locat al tron l’any 1868.
Encapçalat per Carles VII, la crida a la rebel·lió torna a descontrolar-se a les regions catalanes i basques. A Clarella s’imprimeixen segells especials de curs legal per recaptar capital per a la causa carlina. Alfons VII, fill de l’antiga reina Isabel, és col·locat al tron i com a protesta, els carlins segueixen lluitant, però són derrotats després de quatre anys de conflicte.
Només queden uns quants segells originals al món, i un dels exemples més ben conservats s’exhibeix de manera destacada a Clarella. Les etiquetes dels vins actuals porten amb orgull la forma d‟un segell en homenatge a aquesta part excepcional de la seva història.
Riera Clarella i cascada. A la finca encara hi destaca un gran molí que possiblement es remunta a l’època romana. La riera Clarella, que alimentava el molí, flueix des de les muntanyes just per sobre de la casa i baixa per la vall abans de caure en cascada per unir-se al riu Ter. Aquesta meravella és una visita recomanada a la primavera, quan els enormes cabals d’aigua es precipiten pel barranc i cauen per la faç de roca molsosa fins a arribar als estanys que es formen al fons.
Patrimoni i llegat de Clarella. Com a resultat dels infructuosos intents d’enderrocar una considerada il·legítima monarquia espanyola, Clarella es veu greument afectada per un gran deute. Lamentablement, la família es veu obligada a liquidar gran part de les terres i de les finques dels arrendataris.
Amb la venda de gran part de possessions, el protagonisme de la família disminueix, sense perdre el seu nom distingit. A causa principalment de la incorporació de tants membres al clergat, actualment només hi ha 28 famílies a tot el món que ostenten el cognom Clarella, la majoria de les quals resideixen a Barcelona i els seus voltants.
Pilar Clarella, la darrera hereva. Després de nou segles de transmissió de generació en generació de la gran finca, la darrera hereva, Pilar Clarella mor a principis dels anys 70, com a conseqüència d’una inoportuna caiguda a l’escala principal de la masia, sense descendència. En morir, la finca és donada per un error a l’església de Santa Maria de Corcóa en comptes de Besora, que ven la finca al senyor Corts, dividint-la en petites parcel·les i revenent-la a diversos compradors.
Família Barrado. La casa roman ociosa sense amo ni cuidador durant uns quants anys. Afortunadament, el 1980, la prominent família Barrado de Barcelona adquireix la casa i restaura meravellosament la casa per tornar-li la seva antiga glòria. La família també instaura un bell campanar sobre la capella, així com una piscina, una sala de barbacoa i una terrassa.
Família Call. El 2013, la propietat es transfereix de nou a la família Call dels Estats Units, que renova i modernitza la casa, afegint-hi una vinya i un celler. Durant la remodelació es revelen diversos descobriments, inclosa l’entrada principal de la casa original, que durant segles va estar amagada dins una paret interior. Els Call s’esforçaran contínuament per embellir i enaltir la finca com a mers visitants de pas en aquest llarg i fantàstic viatge.
Clarella actualment. Els viatgers que es dirigeixen a les muntanyes per la ruta BV-5227 no es poden deixar de sorprendre per la grandesa d’aquesta magnífica dama. Enfilada al capdamunt de la carretera, entre els pobles de Santa Maria de Besora i Vidrà, és impossible passar-la per alt. Clarella t’espera, vine a gaudir de la seva bellesa, dels seus jardins i de les nombroses vinyes en terrasses.
Comments are closed.